This was StuDay 2024!

This was StuDay 2024!

‘t Is officieel: StuDay 2024 was weer een knaller van formaat. Met meer dan 19.000 studenten zetten we het academiejaar stijlvol in: al dansend, spelend en ontdekkend. De rode draad van deze editie was ‘PowerUp’, een insteek waarmee we studenten empoweren en ophypen! Benieuwd hoe het eraan toe ging? Hier zetten we de hoogtepunten nog eens op een rijtje.

StuDay is de onmisbare aftrap van het academiejaar: elk jaar organiseert STAN op de laatste donderdag van september een serieus festival, dat bovendien gratis is. Nee, het is niet te mooi om waar te zijn. StuDay is nog veel meer dan gewoon een knalfuif met bangelijke artiesten: dit jaar breidden we het concept uit met 4 zones. Losgaan op de beste beats en tunes kon nog altijd in de Dance zones, maar dit jaar zagen we het groter. Zo kon je jezelf uitdagen met allerlei sport- en spelactiviteiten in de Play zone of opkomend Antwerps talent ontdekken in de Discover zone. Als het rijke aanbod van StuDay je te veel werd, of je gewoon even wou ontspannen, had je die mogelijkheid in de Recharge zone: hier kon je herkalibreren in hangmatten en met noise-cancelling headphones. Deze verscheidenheid aan activiteiten zit in het DNA van StuDay!

In de Dance zone was het heel de dag warm, ondanks de regen. Het podium opwarmen deden de rock-solid bandleden van Lukja, die dit jaar de VI.BE contest wonnen! Toen FabioW aan zijn set begon, spotten we meerdere cowboyhoeden en stokpaardjes in het publiek (en zelfs bij de redactie!). Het was duidelijk: Antwerpse studenten love FabioW. Toen hij een dame uit het publiek koos om met haar danste op het podium, werd er zo luid gegild dat ze het hoorden tot in de backstage. Chibi Ichigo sloeg er in om het publiek gaande te houden door weer en wind: op de eerste rij stonden superfans alle teksten mee te zingen in hun kleurrijke regenponcho’s. Dedication! Toen het donker werd maakte Dikke dan weer zijn naam waar met zijn vette teksten en pompende beats. Kan wel tellen als powerup!

De StuDay Club Challenge was dit jaar voor het eerst niet alleen voor studentenverenigingen, maar voor alle studenten! In groep streden ze in de Play zone voor de gouden trofee en een prijzenpot. Ze moesten schieten, hangen, lopen en gooien als de beste! Wie minder into concurrentie was, kon zich ook volledig laten gaan in de springkastelen en het stokpaard-parcours van Tout Bien. De energieke festivalgangers werden opgehyped door de muziek van de RedBull DJ-karavaan!

De Recharge zone was een primeur, deze nieuwe insteek bleek meteen een succesformule! Deze rustige space had niet alleen hangmatten en gezellige zeteltjes in de prikkelvrije tent, maar ook een inspirerend programma van sprekers doorheen de dag. Zo kwamen de mannen van Onbespreekbaar hun ideeën delen over mentale gezondheid tijdens je studentenjaren. Ook Flo Windey deelde haar tips & tricks voor een positieve studententijd, waarin je de balans tussen presteren en amuseren moet bewaren. Er was niet alleen ruimte voor serieuze topics, maar ook voor humor: daar zorgde comedian Jeroen Maris voor! Studeren is niet altijd fun and games, maar het is belangrijk om de positieve vibe te bewaren.

Tot slot was ook de Discover zone een nieuwe revelatie op het festival. Doorheen de hele dag stonden hier verschillende organisaties en locaties van Antwerpen om zichzelf voor te stellen aan de nieuwe studenten! Cultuurliefhebbers werden op slag verliefd op het Antwerpse aanbod. Wie de party vibe liever wou doorzetten, kon in de Discover zone tot laat losgaan op de beats van opkomend Antwerps talent. Ons Stad heeft het werkelijk allemaal.

StuDay had alles wat een (nieuwe) Antwerpse student kan gebruiken om het jaar positief in te zetten. Het is dé place to be om nieuwe vrienden te maken, positive vibes op te zoeken of net rust te midden van de drukte. StuDay 2024 was een bangelijke editie, dus merci aan iedereen die is komen dansen, ontdekken en genieten! To new beginnings!

Nog interessante nieuwsberichten