Duurzaam kotwisselen met STAN

Duurzaam kotwisselen met STAN

September komt eraan en dat betekent: tijd om je kot te preppen voor het nieuwe academiejaar. Maar wees gerust, wij hebben alle tips en tricks gebundeld om jouw kotverhuis zo smooth mogelijk te laten verlopen. Lees snel verder en ontdek hoe je duurzaam en slim verhuist in Antwerpen.

Studentencontainerpark

Kersverse student of doorgewinterde veteraan? Als student hamster je snel hopen rommel, maar zomaar spullen weggooien is altijd een no-go. Moet je toch iets van de hand? We have just the thing for you. Op woensdag 4 september van 14u00 tot 18u30 kan je al je oude rommel kwijt in het pop-up containerpark op de Ossenmarkt: volledig gratis én zonder afspraak. De perfecte manier om de weg te ruimen naar een frisse start.

Thrift je rijk

To thrift is to thrive in Antwerpen. En geloof ons, er zijn meer dan genoeg tweedehandswinkels in Antwerpen, maar STAN zou STAN niet zijn zonder een extra efforeke voor de student. Daarom halen we de Kringwinkel gewoon naar GATE15. Van maandag 9 september tot en met vrijdag 20 september opent STAN opnieuw een pop-up Kringwinkel in CABIN zodat jij duurzaam kan decoreren.  Duik in een zorgvuldig uitgekozen selectie van kledij, klein elektro, huisraad en boeken, en geef je kot een nieuwe vibe zonder een bank te moeten beroven.

Antwerpen Shift

Good to know: Zondag 22 september is geen dag om te sleuren, maar wel één om te scheuren door ‘t Stad op een milieuvriendelijke manier, want Antwerpen gaat volledig autovrij. Zet je verhuismanoeuvres even on hold en maak gebruik van Antwerpen Shift om de stad eens zonder auto te ontdekken. Check de opties voor deelmobiliteit in de stad, zodat je je het hele jaar door snel en makkelijk kunt verplaatsen. Alle verschillende vervoersmiddelen vind je hier.

Tip van de redactie

STAN, dé studentenspecialist van de stad, deelt nog een laatste tip: maak van de kotwissel een feestje! Nodig wat vrienden uit, zet een playlist op en voor je het weet is je kot helemaal klaar voor het nieuwe academiejaar. En vergeet niet: een goede planning is het halve werk!

Met deze tips wordt jouw kotwissel een fluitje van een cent. Veel succes en vooral veel plezier in je nieuwe stek!

Nog interessante nieuwsberichten